හාල්මැස්සන් මිශ්‍ර තිබ්බටු මැල්ලුම



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
  1. තිබ්බටු ග්‍රෑම් 250
  2. හාල්මැස්සන් ග්‍රෑම් 75
  3. රතුලූනු ගෙඩි 2-3ක්
  4. අමුමිරිස් කරල් 2 ක්
  5. කරපිංචා කිනිත්තක්
  6. සුදුලූනු බික් 2ක් 
  7. කහකුඩු තේ හැඳි 1/4
  8. අබ ඇට තේ හැඳි 1/2
  9. සිහින්ව ගා ගත් ‍පොල් අඬු කෝප්පයක් 
  10. මිටිකිරි අඬු කෝප්ප 1/4
  11. ලුණු රසට අනුව 
  12. තෙල් මේස හැඳි 3-4
සාදන ආකාරය 
 
තිබ්බටු වල නැටි ගලවා සෝදා වතුර ඉතා ස්වල්පයක් සහ ලුණු දමා ළිප තබන්න. දිය සිදී එය හොඳින් තැම්බුනු පසු හැන්දක් ගෙන එය හොඳින් ‍පොඩිකර ගන්න. දැන් හාල්මැස්සන් හොඳින් පිලී ඉවත්ව යන ලෙස සෝදා දිය බේරා ගන්න. ‍පොල් වලට, අබ, කහ, සුදුලූනු, කරපිංචා, ලූනු, අමුමිරිස් එකතුකර හොඳින් අඹරා ගන්න. දැන් බඳුනක් ගෙන එය තෙල් දමා ළිප තබන්න. රත්වන විට හාල්මැස්සන් දමා බැදෙන්නට හරින්න. බැඳීගෙන එනවිට අඹරාගත් ‍පොල් මිශ්‍රණය සහ ‍පොඩිකරගත් තිබ්බටු දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න. මිටිකිරි ටික දමා යන්තමට මලවා ගන්න. 

උපුටා ගැනීම : kitchen.tharunaya.us

Comments