කිරි අඟුණ සහ කුනිස්සෝ
කිරි අඟුණ කියන්නේ මැල්ලුමක් විදිහට අපේ රටේ ජනප්රිය පලා වර්ගයක් නේ. හැබැයි මේ විදිය ගොඩක් අයට අලුත් විදිහක් වෙයි.
අවශ්ය ද්රව්ය :-
- කිරි අඟුණ කොළ
- කුනිස්සෝ ග්රෑම් 50 ක්
- ලුණු
- කැබලි මිරිස්
- දිය කිරි කෝප්පයක්
- සුදු ළුණු බික් දෙකක් (පලා ගන්න)
- කපාගත් රතු ළුණු
කිරි අඟුණ කොළ කඩාගන්න. කපාගන්නත් පුළුවන්. එත් වඩා හොඳයි අතින් කොටස් වශයෙන් කඩාගන්නව නම්. පොලි කිරි ටික ලිපේ තියල ඒකට මේ කිරි අඟුණ කොළ ටික එකතු කරන්න. රතු – සුදු ළුනු වගේම කෑලි මිරිසුත් ලුණුත් දාල ටිකක් හැඳි ගාන්න.
කොළ ටික මැලවෙද්දී කුනිස්සෝ ටික එකතු කරන්න. හැඳි ගාමින් ම මේක කරනවානම් වඩා හොඳයි.
කුනිස්සෝ ටික අඟුණ කොලත් එක්ක මිශ්ර කලාට පස්සේ පියනකින් වහල ඉදෙන්න අරින්න.
අපේ රටට ආවේනික ජාතිවලින් ම විතරක් හැදෙන්නේ නැති වුණාට මේ ව්යංජන ටික අපේ රටට විශේෂයි.
ඒ වගේම ලොකු වියදමක්, ලොකු මහන්සියක් නැතුව හදාගන්න පුළුවන් රස ම රස – ගුණ ම ගුණ ව්යංජන නිසා උයන පිහන ඔයාටත් මේ කෑම විශේෂ වෙයි.
උපුටා ගැනීම : kitchen.tharunaya.us
Comments
Post a Comment