අඹ මෝජු
අවශ්ය ද්රව්ය
- අමු අඹ ගෙඩි - 3
- බැදගත් තුනපහ මේස හැඳි - 11/2
- මිටිකිරි කෝප්ප - 2
- දියකිරි කෝප්ප - 1
- බැදගත් මිරිස් කුඩු තේ හැඳි - 1
- ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි - 1
- රතුලූනු ගෙඩි - 10
- සුදු ලූනු බික් - 5
- කුරුඳු පොතු කරපිංචා ස්වල්පය බැඟින්
- අමුමිරිස් කරල් - 4
- කහකුඩු තේ හැඳි - ½
- උම්බලකඩ මේස හැඳි - 1
- අඹරාගත් අබ තේ හැඳි - ½
- ලුණු රස පදමට
අඹ කැබලි වලට කපා ගන්න.
බැදගත් තුනපහ, වියළි මිරිස්, රතුලූනු, සුදුලූනු, කුරුඳු පොතු, රම්පේ, කරපිංචා, කහ, අමු මිරිස්, උම්බලකඩ, ලුණු, ගම්මිරිස්, ඇතිලියකට දමා ඊට අඹ කැබලි දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න. පසුව එයට දියකිරි එක්කර ළිප මත තබා තැම්බී එනවිට මිටිකිරි ද එක්කර උතුරවා ළිපෙන් බාගන්න. තෙම්පරාදු කළවිට රසය තවත් පංකාදු ය.
උපුටා ගැනීම : kitchen.tharunaya.us
Comments
Post a Comment