කරවිල වලින් අච්චාරු



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : 
  1. කරවිල ගෙඩි 4ක්, 
  2. වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2, 
  3. සුදු ළූණු අවුන්ස ¼, 
  4. අබ අවුන්ස ¼, 
  5. අමු ඉගුරු අවුන්ස ½, 
  6. විනාකිරි අවුන්ස ¼, 
  7. පොල්තෙල් , 
  8. ලුනු.
සාදන ක්‍රමය :

කරවිල වල ඇට ඉවත් කර දිග අතට පෙති කපා ගන්න. මෙ‍කෙරවිල පෙති විනාකිරෙන් ලිප මත තබා තැම්බෙන්නට හැර පොල්තෙලෙන් රන්වන් පාට වනතුරු බැද ගන්න. වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2, සුදු ළූණු අවුන්ස ¼, අබ අවුන්ස ¼, අමු ඉගුරු අවුන්ස ½, විනාකිරෙන් අබරන්න. ඒවා උකු ගතියෙන් වැඩිනම් ඉතිරි විනාකිරි වලින් ඒ ද්‍රව්‍ය එක්කොට මදක් දියකරගන්න. පලමුව රන්වන් පාට වනතුරු බැදගත් කරවිල වලට මෙම මිශ්‍රනය එක්කොට හොදින් කලවම් කරගන්න. දින කිහිපයක් වුවද තබාගෙන ආහාරයට ගත හැකිය. 

උපුටා ගැනීම : kitchen.tharunaya.us

Comments