කොස් මැල්ලුම



අවශ්‍ය දේ :
  1.     හොඳින් පැසුණු කොස් මදුළු 25ක්
  2.     කොස් ඇට 25ක්
  3.     පොල් ගෙඩි 1/4ක්
  4.     කහ තේ හැඳි 1/2ක්
  5.     කුරුඳු අඟල් 2ක්
  6.     අබ තේ හැඳි 1ක්
  7.     අමු මිරිස් හෝ කොච්චි කරල් 3ක්
  8.     සුදුළූණු බික් 5ක්
  9.     රතුළූණු ගෙඩි 4ක්
  10.     අමු ඉඟුරු කැබලි අඟල් 1/2ක්
  11.     ගම්මිරිස් තේ හැඳි 1/2ක්
  12.     ලුණු ස්වල්පයක්
සාදන ක්‍රමය :

කොස් මදුළු සෝදා ඇට ගලවා තරමක් සිහින්ව කපා ගන්න. කොස් ඇට ද තලා පොතු හැර සෝදා ගන්න. භාජනයකට වතුර කෝප්ප 1 1/2ක් පමණ සහ ලුණු ස්වල්පයක් දමා තැම්බෙන්නට අරින්න. කහ, අමු මිරිස්, කුරුඳු, අබ, සුදුළූණු, රතුළූණු, ගම්මිරිස්, අමු ඉඟුරු, ලුණු ස්වල්පයක් එකට අඹරා හෝ තලා ගන්න. ඊට පොල් ද එකතු කර වංගෙඩියේ කොටා ගන්න. වතුර සිඳෙන තෙක් තැම්බුණු කොස් ව්‍යංජනයට පොල් මැල්ලුම දමා හොඳින් කලවම් කරන්න. ස්වල්ප වේලාවක් වසා තැම්බෙන්නට හැර ළිපෙන් බා ගන්න. 

උපුටා ගැනීම : kitchen.tharunaya.us

Comments