දඹල සහ කොස් ව්යංජනය
ඕන කරන දේ :-
- ළපටි දඹල ග්රෑම් 250 ක්
- තම්බා ආහාරයට ගත හැකි මට්ටමේ කොස් මදුළු කිහිපයක්
- උම්බලකඩ (ලොකු කැබලි කඩාගත් )
- සුදු ළුණු
- ලොකු ළුණු
- මිරිස් කුඩු
- රස අනුව ලුණු
- කහ කුඩු ටිකක්
- තෙල් ස්වල්පයක්
කොස් මදුළු තරමක් කුඩා කැබලිවලට කපාගන්න. වතුර ඉතා ස්වල්පයක් සමඟ නො ඇලෙන බඳුනක දමා වසා මද වෙලාවක් තම්බා ගන්න.
තෙල් ස්වල්පයක් ලිපේ තබන්න.
එයට සුදුළුනු, ලොකු ළුණු, මිරිස්, උම්බලකඩ දමා බැදෙන්නට හරින්න.
එයටම කපා ගත් දඹල එකතු කර දඹලවල කොළ පැහැය ඉවත් නොවන ලෙස තෙලෙන් තම්බෙන්නට හරින්න.
එයට මද වශයෙන් තැම්බුණු කොස් මිශ්ර කරන්න.
කොස් සහ දඹල මිශ්ර කිරීමේදී බෙරි නොවන සේ මිශ්ර කිරීමට වගබලා ගන්න.
උණු උණුවේම බත් සමඟ පිළිගන්වන්න.
උපුටා ගැනීම : kitchen.tharunaya.us
Comments
Post a Comment